Vragenvulkaan

Het leukste filosofeerspel!

Welke gekke, creatieve, onmisbare vragen zitten er in jouw hoofd? Zowel vurige vragenstellers als doordachte denkers worden uitgedaagd door Vragenvulkaan. Interessante gedachten, grote levensvragen, lastige twijfels en verfrissende creatieve ideeën krijgen allemaal een plek in het spel. Hou je vast voor een explosie van gedachten en een creatieve boost!

  • op een speelse manier filosoferen
  • stimuleert verwondering, creativiteit en gesprek
  • vergroot filosofische, sociale en culturele vaardigheden
  • geen voorbereiding of ervaring nodig
  • inclusief 36 creatieve opdrachten
  • inzetbaar in klas, therapiepraktijk, thuis, …
  • vanaf 7 jaar
Vragenvulkaan website

Vragenvulkaan won de Berrie Heesen Prijs, een prijs voor creatieve en originele initiatieven rond filosoferen met kinderen en jongeren, uitgereikt door het Centrum voor Kinderfilosofie Nederland.

In 't kort

Vragenvulkaan is een dobbelspel en inspiratiebox om jong en oud op een speelse manier beter te laten denken en in dialoog te laten gaan.

Het dobbelspel werkt met een unieke dobbelsteen en prachtige fotokaarten. De opdrachten zijn divers: duo’s of trio’s leggen, vragen bedenken, dilemma’s oplossen, argumenten geven,... Voer je de opdracht goed uit, dan verzamel je lavasteentjes voor de groep. Filosoferen doe je immers samen.

Wil je beter inspelen op de nieuwsgierigheid van je kind? Ben je benieuwd welke vragen je kan stellen om een gesprek te verdiepen? Heeft je kind nood aan extra denkimpulsen? Gebruik dan de 36 gesprekskaarten. Op elke kaart staat een korte tekst of weetje dat een thema inleidt, 5 filosofische vragen om goed over na te denken en een creatieve opdracht om het thema ook beeldend, muzikaal, lichamelijk, …vorm te geven. De fotokaarten kan je dan weer gebruiken bij een eerste kennismaking, als energizer of als originele kijkopdracht.

Een hebbeding dus voor iedereen die zoekt naar verwondering en wil stilstaan bij de dingen en de wereld.

Waar te koop?

Vanuit België:  rechtstreeks in onze webshop. Het spel kost 34 euro en wordt gratis verzonden binnen België. Ook de Aanstokerij in Leuven heeft het spel op voorraad in haar winkel en op haar webshop.

Vanuit Nederland: koop het spel via de webshop van Filosovaardig.nl. Je betaalt dan geen verzendkosten binnen Nederland.