Vragenvulkaan: filosoferen wordt kinderspel

  • op een speelse manier filosoferen
  • stimuleert verwondering, creativiteit en gesprek
  • vergroot filosofische, sociale en culturele vaardigheden
  • geen voorbereiding of ervaring nodig
  • inclusief 36 creatieve opdrachten
  • inzetbaar in klas, therapiepraktijk, thuis, …
  • vanaf 7 jaar

“Vragenvulkaan is een dobbelspel en inspiratiebox om jong en oud op een speelse manier beter te laten denken en in dialoog te laten gaan.”

Welke gekke, creatieve, onmisbare vragen zitten er in jouw hoofd? Zowel vurige vragenstellers als doordachte denkers worden uitgedaagd door Vragenvulkaan. Interessante gedachten, grote levensvragen, lastige twijfels en verfrissende creatieve ideeën krijgen allemaal een plek in het spel. Hou je vast voor een explosie van gedachten en een creatieve boost!

In ’t kort

Het dobbelspel werkt met een unieke dobbelsteen en prachtige fotokaarten. De opdrachten zijn divers: duo’s of trio’s leggen, vragen bedenken, dilemma’s oplossen, argumenten geven,… Voer je de opdracht goed uit, dan verzamel je lavasteentjes voor de groep. Filosoferen doe je immers samen.

Wil je beter inspelen op de nieuwsgierigheid van je kind? Ben je benieuwd welke vragen je kan stellen om een gesprek te verdiepen? Heeft je kind nood aan extra denkimpulsen? Gebruik dan de 36 gesprekskaarten. Op elke kaart staat een korte tekst of weetje dat een thema inleidt, 5 filosofische vragen om goed over na te denken en een creatieve opdracht om het thema ook beeldend, muzikaal, lichamelijk, …vorm te geven. De fotokaarten kan je dan weer gebruiken bij een eerste kennismaking, als energizer, voor een creatieve kijkopdracht,…

Een hebbeding dus voor iedereen die zoekt naar verwondering en wil stilstaan bij de dingen en de wereld.

Vragenvulkaan won de Berrie Heesen Prijs, een prijs voor creatieve en originele initiatieven rond filosoferen met kinderen en jongeren, uitgereikt door het Centrum voor Kinderfilosofie Nederland.

Waar te koop?

De Vragenvulkaan kan je rechtstreeks bij de Denkkaravaan bestellen via onderstaande knop. Het spel kost 34 euro en wordt gratis verzonden binnen België. Woon je in Nederland? Dan kan je het spel ook kopen via de webshop van Filosovaardig.nl. Je betaalt dan geen verzendkosten binnen Nederland.

Verkooppunt worden? Stuur me een bericht.

Vragenvulkaan in de pers.