Vragenvulkaan. De kaartenset.

De leukste filosofeerkaarten!

Welke gekke, creatieve, onmisbare vragen zitten er in jouw hoofd? Vragenvulkaan. De kaartenset daagt op een heel speelse manier het filosofisch en creatief denken uit. De 36 kaarten laten boeiende gesprekjes ontstaan tussen kinderen en volwassenen.

denkkaravaan kaartspel 2023 def fpo-01

 

  • dilemma’s, opstapvragen en weetjes die aanzetten tot verwondering
  • meer dan 180 prikkelende filosofische vragen als gespreksstarter
  • 36 originele en creatieve (muzische) opdrachten die verschillende talenten van kinderen aanboren
  • 36 verrassende foto's
  • extra werkvormen, een speciale doorvraagkaart en heel veel inspiratie om te spelen met ideeën en samen te filosoferen!
  • mooi afgewerkte kaarten op A6-formaat

Voor alle nieuwsgierige mensen vanaf 7 jaar

 

Je kan de kaarten thuis, op school, in je coachingpraktijk of organisatie gebruiken. De kaarten zijn zo gemaakt dat je geen ervaring of voorbereiding nodig hebt om ze in te zetten. Vragenvulkaan. De kaartenset helpt je beter inspelen op de nieuwsgierigheid van kinderen en maakt je zelf opnieuw enthousiast om de wereld om je heen anders te bekijken. Het is een tool om jong en oud op een speelse manier beter te doen denken en met elkaar in dialoog gaan.

Hoe werkt het?

Op elke kaart staan een korte tekst, weetje of opstapvraag dat het thema inleidt (regels, niets, kiezen, spelen,…), 5 filosofische vragen om verder na te denken en een creatieve opdracht om beeldend, muzikaal of lichamelijk mee aan de slag te gaan. In het doosje vind je ook nog extra werkvormen en een speciale doorvraagkaart.

Extra werkvormen en doorvraagkaart

Vragenvulkaan. De kaartenset is een aangepaste editie van het originele filosofeerspel Vragenvulkaan dat in 2019 uitkwam. Dat spel won de Berrie Heesen Prijs (2019), een prijs voor creatieve en originele initiatieven rond filosoferen met kinderen en jongeren. Deze editie bevat dezelfde kaarten, zonder dobbelsteen, zandloper en lavasteentjes, maar mét extra werkvormen en een speciale doorvraagkaart.

Vragenvulkaan. De kaartsenset kost 22,50 euro, exclusief verzendkosten.

Hier kan je bestellen!

Waar te koop?

Vanaf 29 september kan je de kaartenset via deze website bestellen. Het doosje wordt per post naar je opgestuurd. Werk je met een bestelbon, stuur dan eerst een mail naar hallo@denkkaravaan.be met alle gegevens.