Vragenvulkaan

Het leukste filosofeerspel!

Welke gekke, creatieve, onmisbare vragen zitten er in jouw hoofd? Zowel vurige vragenstellers als doordachte denkers worden uitgedaagd door Vragenvulkaan. Interessante gedachten, grote levensvragen, lastige twijfels en verfrissende creatieve ideeën krijgen allemaal een plek in het spel. Hou je vast voor een explosie van gedachten en een creatieve boost!

  • op een speelse manier filosoferen
  • stimuleert verwondering, creativiteit en gesprek
  • vergroot filosofische, sociale en culturele vaardigheden
  • geen voorbereiding of ervaring nodig
  • inclusief 36 creatieve opdrachten
  • inzetbaar in klas, therapiepraktijk, thuis, …
  • vanaf 7 jaar
  • 34 euro
Vragenvulkaan website

"Het is super fijn om te zien hoe je een betere connectie kan opbouwen met je kinderen dankzij dit spel. Ik leerde hen echt op een andere manier kennen. Hun denkwijzes en antwoorden waren zo mooi om te horen. Er staat voor ons absoluut geen leeftijdslimiet op dit spel."

Lees hier de mooie review van Vragenvulkaan door Maison Slash.

In 't kort

Vragenvulkaan, dat is een dobbelspel en gesprekskaarten om jong en oud op een speelse manier beter te laten denken en in dialoog te laten gaan.

Het dobbelspel werkt met een unieke dobbelsteen en prachtige fotokaarten. De opdrachten zijn divers: duo’s of trio’s leggen, vragen bedenken, dilemma’s oplossen, argumenten geven,... Voer je de opdracht goed uit, dan verzamel je lavasteentjes voor de groep. Filosoferen doe je immers samen. Bovendien kan je de fotokaarten ook gebruiken bij een eerste kennismaking, als energizer of voor een originele kijkopdracht.

De gesprekskaarten helpen je beter inspelen op de nieuwsgierigheid van je kind. Op elke kaart staat een korte tekst of weetje dat een thema inleidt, 5 filosofische vragen om goed over na te denken en een creatieve opdracht om het thema ook beeldend, muzikaal, lichamelijk, …vorm te geven.

Een hebbeding dus voor iedereen die zoekt naar verwondering en wil stilstaan bij de dingen en de wereld.

Vragenvulkaan won de Berrie Heesen Prijs, een prijs voor creatieve en originele initiatieven rond filosoferen met kinderen en jongeren, uitgereikt door het Centrum voor Kinderfilosofie Nederland.

Waar te koop?

De laatste exemplaren van Vragenvulkaan zijn ondertussen verkocht. Het spel is dus niet meer verkrijgbaar. Ik hoop een nieuwe uitgever te vinden zodat ik nog heel veel kinderen en volwassenen denk- en speelplezier kan bezorgen!