Filosoferen met prentenboeken (vorming)

Iedereen zou het plezier van filosoferen moeten kunnen ervaren. We geven dan ook heel graag onze kennis en ervaring door tijdens vormingen en nascholingen filosoferen zodat jij aan de slag kan en op jouw beurt anderen kan inspireren!

Boeken zetten je aan het denken!

Ben je benieuwd hoe je verhalen kan inzetten om kinderen beter te laten nadenken over belangrijke thema’s als vriendschap, geluk, toekomst, goed en kwaad?

In deze interactieve vorming leer je filosofische thema’s herkennen in (prenten)boeken, ontdek je welke vragen werken om het gesprek spontaan op gang te trekken en krijg je tips om het gesprek te verdiepen. Na een korte introductie over wat filosoferen is, ga je meteen zelf aan de slag om te ervaren hoe prikkelend (prenten)boeken kunnen zijn om je denken in gang te zetten.

Deze initiatie is gericht op leerkrachten kleuter en lager onderwijs met een hart voor taal en boeken, die niet enkel lees-, maar ook denkplezier willen stimuleren!

Workshop prenteboeken

Praktisch

VOOR WIE : deze nascholing is voor leerkrachten kleuter en lager onderwijs, ouders, medewerkers van naschoolse kinderopvang.

DUUR: 2,5 u tot een hele dag

WANNEER: Kijk in onze agenda om de data van aankomende open vormingen te bekijken of vraag je eigen vorming aan voor je team.