Vragenvulkaan: het filosofeerspel

Het originele filosofeerspel van de Denkkaravaan!

  • 2-in-1-spel voor thuis of in de klas
  • op een speelse manier filosoferen
  • maakt ruimte voor gesprek en verwondering
  • WINNAAR BERRIE HEESEN PRIJS 2019

36 filosofische thema’s in 1 doosje

De Vragenvulkaan is een doosje met 36 inspiratie- en fotokaarten die jong en oud op een speelse manier aanzetten tot filosoferen. Door het spelen ervan leer je elkaar op een andere manier kennen en leer je een eigen betekenis geven aan dingen. Durf jij gekke, creatieve, onmisbare vragen stellen aan je medespelers?

Warm op , denk door, speel ermee

De inspiratiekaarten kan je afzonderlijk gebruiken om een rustig en verdiepend gesprek aan te gaan met je kind. Op elke kaart vind je een thema dat wordt ingeleid door een kort tekstje. Telkens 5 vragen inspireren je om rond dit thema een goed (filosofisch) gesprekje te houden. Op elke kaart vind je ook een creatieve opdracht om een thema af te ronden of in te leiden.

Ideaal om thuis de dag mee af te sluiten, op reis of als wekelijkse korte activiteit in de klas. Of waarom niet in de kangoeroe- of zorgklas, in het museum, de bibliotheek?

Kaartspel dat je laat spelen met vragen, beelden en gedachten

Speel je het spel zelf, dan filosofeer je met plezier. Elke deelnemer krijgt een aantal fotokaarten. Om de beurt wordt met de speciale dobbelsteen gegooid. Daarbij hoort telkens een opdracht: duo’s of trio’s leggen, vragen bedenken, dilemma’s oplossen of argumenten geven. Voerde je de opdracht goed uit, dan verzamel je lavasteentjes voor de groep. Hoeveel lavasteentjes kunnen jullie vandaag verzamelen? De gesprekjes tussendoor mogen zo lang of kort zijn als nodig. Het belangrijkste is dat je er plezier in hebt om te twijfelen, te luisteren, te denken en te lachen!

Voor pittige kinderen en hun ouders

Heb jij ook zo’n pittige vragensteller in huis? Zo’n zoon of dochter wiens denken en vragenmachine zelden stil staat? Met de Vragenvulkaan blus je (tijdelijk) de honger. Maar leer je je kind ook doordenken en stilstaan bij de dingen en de wereld. Dat zorgt voor een rustiger hoofd en waardevolle tijd samen.

Waar te koop?

De Vragenvulkaan is vanaf november 2019 verkrijgbaar via deze website. Teken in op de digitale nieuwsbrief als je op de hoogte gehouden wil worden!

Verkooppunt worden? Stuur me een bericht.