Workshop Op Maat / Denkateliers

Denkkaravaan wil leerlingen en leerkrachten laten ervaren hoe ze hun denkkracht kunnen activeren en inzetten. Wie goed heeft leren denken, is immers kritisch, creatief, probleemoplossend en begrijpend.

Doe je het samen met anderen, dan leer je samenwerken en samenleven met ruimte voor nieuwe ideeën. Zo worden onze leerlingen actieve burgers die sterk in hun schoenen staan!

Elke workshop of denkatelier start vanuit een verhaal, kunst(voorwerp), beeld of andere muzische prikkel. We experimenteren met gedachten, spannende vragen en onderzoekende gesprekjes. Spel, creativiteit en verwondering staan centraal.

Workshop: Filosoferen met (prenten)boeken

Er was eens een verhaal en ... een voorlezer die heel veel vragen stelt waarover we lang kunnen nadenken!

De workshop Filosoferen met (prenten)boeken zet helemaal in op lees- en denkplezier. Maar het is geen klassieke voorleessessie. Wel een activerend uurtje filosoferen waarin we helemaal in een verhaal duiken en plaats is voor heel veel vragen. En natuurlijk ook voor geestige intermezzo's en korte doe-opdrachtjes.

Ik selecteer een boek dat filosofisch en creatief denken stimuleert en neem je leerlingen mee in een wereld waar zij het plezier ervaren van denken én lezen!

 

Scholen workshop op maat

Praktisch

Wil je filosoferen inzetten bij je project, eenmalig in je klas of als extra aanbod op school? Wij denken wij graag met je mee.

Denkkaravaan was reeds te gast in Basisoefenschool Wijnegem, Vrije Basisschool Kruibeke, Carolus Magnus Brussel, Lagere school Altena Kontich, ...

Interesse? Neem vrijblijvend contact op!