Week van de Kinderfilosofie: samen denken maakt blij!

 

Formaat website 345x230

Hip hip hoera! De eerste editie van de Week voor Kinderfilosofie is een feit! Van 9 tem 17 april kunnen kinderen in Vlaanderen en Nederland gaan filosoferen over het thema 'DE NATUUR WAS HIER'.

Het Centrum Kinderfilosofie Nederland (CKN), nam het initiatief, in samenwerking met vele partners. Tijdens de week willen ze zoveel mogelijk mensen enthousiast maken over kinderfilosofie. Kinderen die filosoferen leren immers zichzelf en de wereld beter begrijpen. Ze genieten van de gesprekken omdat die anders zijn dan anders, maar wel aansluiten bij datgene waarmee zij bezig zijn. Samen denken maakt blij!

Niets houdt je dus tegen om met kinderen te gaan filosoferen. Op de website van de Week voor Kinderfilosofie vind je informatie en inspiratie om een eigen activiteit te organiseren of om op school aan de slag te gaan met kinderfilosofie en het thema NATUUR.

Je kan ook zoeken naar activiteiten die in jouw buurt worden georganiseerd:

  • een podcast voor gedachtenavonturiers door Ilse Daems en Ilse Cox.
  • een filosofische speurtocht in Mechelen, georganiseerd door Filodroom en Natuurpunt
  • een filosofische wandeling in Oud-Heverlee op 5 april (info via filosofisch.cafe@gmail.com)
  • ga zelf op pad met de wandelkaartjes van Denkkaravaan en geef je familie-wandeling in de natuur een filosofisch tintje. De 6 wandelkaartjes bevatten telkens een opdracht en een vraag waarmee je interessante gesprekken kan voeren. Heel fijn om te gebruiken met je familie of vrienden. Je vindt de gratis download hier.

 

Grote filosofeer challenge

De grote filosofeer challenge die Denkkaravaan lanceerde voor de Week van de Kinderfilosofie is vanaf nu te koop (5 euro). In 9 kleine etappes ontdek je steeds meer wild denkplezier (en kom je bijzondere dingen te weten over mens, dier en natuur). De challenge bestaat uit een poster met 9 filosofische vragen en een boekje met doe- en denkopdrachten. 

Al het materiaal vind je op deze pagina!