Grappige grote boodschap. Denkkaravaan leest: Waar is mijn WC-papier? (4+)

Meneer Beer ontwaakt uit een lange winterslaap. “Eerst maar eens naar de wc voor een grote boodschap.” Met de rol wc-papier onder zijn arm gaat hij richting wc-hokje. Maar de weg is lang en onderweg blijft een blaadje vastzitten aan de stekels van een egel, maken hazenkinderen van zichzelf mummies en hamsteren de hamsters…jawel: wc-papier. Beer heeft niets in de gaten en is gelukkig net op tijd bij het kleine hokje. Daar schrikt hij zich een ongeluk! Al snel ontdekt hij waar zijn wc-papier is gebleven. En hoe hij het heeft opgelost? Dat zal voor altijd zijn geheimpje blijven…

Kleuters zullen dol zijn op dit hilarisch verhaal met wc-papier als roze draad. Heel grappig hoe de dieren vol binnenpret en overgave iets doen met het wc-papier, terwijl meneer Beer met zijn slaperige kop niets doorheeft. En zeg nu zelf: hamsters die hamsteren, mummiehazen die het ingewikkeld vinden, ijverige mieren die meneer Beer eens een poepie willen laten ruiken en een das als kapper die een hartjesslinger knipt; meer moet dat niet zijn om kinderen een heel prettig voorleesmoment te bezorgen! Knap hoe Susan Batori ook rijke taal verweeft in dit verhaal vol vaart en humor.

TIP:

Tijdens de grote finale op het einde beseft meneer Beer bij een kopje thee dat het best wel zonde is om wc-papier alleen te gebruiken om je billen mee af te vegen… Dat zal de creativiteit van veel leerkrachten, ouders én kinderen aanzetten. Je vindt alvast een knutselidee met wc-rolletjes op de website van De Vier Windstreken.

Knutselen is niet mijn sterkste kant, maar de vraag “Waarvoor zou je wc-papier allemaal kunnen gebruiken?” is er wel één die mijn creatief denken uitdaagt. Je zou wel eens op heel verrassende antwoorden kunnen komen!

Waar is mijn WC-papier? (4+)

Susan Batori (tekst en ill.)  |  Monique Berndes (vert.)  |  ISBN 9789051169430  |  De Vier Windstreken

Met dank aan Uitgeverij De Vier Windstreken voor het recensie-exemplaar.

Denk je bij het aankopen van die fijne kinderboeken ook aan de lokale handelaar? Bestel je boek bij een boekhandel via Confituur Boekhandels, Standaard Boekhandel of de vele kleine gespecialiseerde boekhandelaars dichtbij huis.