Over

De wereld heeft goede denkers nodig. Hoe sneller we dat leren, hoe beter. Filosoferen leert ons met open ogen en een heldere geest naar de wereld te kijken. Wanneer kinderen van jongs af aan filosoferen en samen onderzoeken, staan ze later sterk in hun schoenen. Daarom werd Denkkaravaan opgericht. We geloven in het creëren van zoveel mogelijk plekken waar kinderen verwonderd mogen zijn en geprikkeld worden hun denkkracht in te zetten.

Denken?
Dat doen we toch allemaal?

Klopt. Wat je ’s ochtends aantrekt of ’s avonds op tafel zet. Wat de uitkomst van een rekensom is. We denken de hele dag door. Maar wij hebben het over een ander soort denken. Het denken dat je in staat stelt creatief om te gaan met veranderingen, het onderzoeken van ideeën waarop nog niemand was gekomen, vragen stellen die onze blik scherp stellen, samenwerken en je gelijk aan de kant zetten.

Dát denken.

girl-2608313_1920
Community Outreach Team

“Met nieuwe ogen leren kijken, met andere oren leren luisteren en met een helder hoofd doen denken.”

IMG_9492

Speciale workshops voor unieke kinderen

Kinderen hebben een grote denkhonger. Dat merken we. Zelfs na een drukke schooldag, vertellen ze ons dat het zo heerlijk was even tijd te nemen om te denken. Dat alles in hun hoofd opnieuw helder is (echt!). Dus oefenen wij, samen met hen, technieken die hen vertrouwen geven. Die hen met nieuwe ogen leren kijken, met andere oren doen luisteren en met een helder hoofd doen denken.

Met workshops, projecten en origineel spelmateriaal stimuleren wij kinderen op een speelse manier om creatief en filosofisch te denken.

Ook ouders en leerkrachten blijven bij ons niet op hun honger zitten. Voor hen is er waanzinnig leuk educatief materiaal en worden er boeiende webinars georganiseerd. Voor culturele organisaties bedenken wij installaties en prikkelende workshops.

Team

Katrin Laureyssens
Bedenker. Vragensteller. Lezer. Mooimaker.

Gelooft dat verwondering de start is van een interessanter en creatiever leven. Haar zoektocht naar een speelse manier om de vele vragen van haar jongste zoon om te zetten in waardevolle gesprekken, eindigde in de creatie van het spel ‘Vragenvulkaan’. Hiermee won ze meteen de Berrie Heesen Prijs 2019. De professionele jury beoordeelde het spel als “volledig, meteen toepasbaar, filosofisch verantwoord, speels en mooi.“

Katrin is Kunst- en Theaterwetenschapper, volgde de beroepsopleiding Filosoferen met kinderen en jongeren (2017), Filosofisch gespreksleider voor kinderen en jongeren bij Kristof Van Rossem (2018), het Postgraduaat Cultuureducator (PXL Hasselt, 2020), Stage 1 course bij The Philosophy Foundation (2020).

Ze richtte Denkkaravaan op om samen met kinderen, gezinnen en leerkrachten te zoeken naar verwondering en denkkracht. En te tonen wat een mooie wereld ze daarmee kunnen creëren!

portret Katrin Laureyssens (4)

Gastheren

Alleen op een eiland. Het zou niets voor ons zijn. De voorbije jaren werd Denkkaravaan hartelijk welkom geheten door deze organisaties en scholen: bibliotheek Mechelen, jeugddienst Zemst, Museum Plantin Moretus, Cultuurdienst Kortemark, 't Gasthuis Wijnegem, bibliotheek Wijnegem, CC De Witte Merel Lint, Altena Instituut Kontich, Basisschool Carolus Magnus Brussel, AP Hogeschool, PXL Hasselt, ...

Denkkaravaan is ook trotse RADAR in netwerk Vitamine C!