Filo³: filosoferen rond een thema

Een nieuw concept voor kinderen (8-12 jaar) die hun nieuwsgierigheid naar de wereld niet kunnen bedwingen. Een groepje kinderen komt 3 keer samen om een bepaald thema uit te spitten, te ontrafelen en te onderzoeken. Eigenwijs, creatief en doordacht.

Hoe werkt het?

Elk thema bestaat uit 3 sessies op donderdag. Je schrijft in per thema. Wie inschrijft voor een thema, volgt dus de 3 sessies. Je kan gerust enkel thema 1, 2 of 3 meedoen. Een sessie duurt 1u15.

Activiteit website_1
Thema 1: Helden

nieuwe datum op komst

We worden op sleeptouw genomen door de Griekse held Odysseus en duiken als vanzelf het filosoferen in. Tijdens deze sessies ontdekken we hoe actueel de verhalen van de Odyssee zijn en wat ze ons kunnen leren over omgaan met hindernissen, (on)geluk en verlangen.

Thema 2: Kunstkenners

nieuwe datum op komst

Tijdens de kunstsessies dwalen we rond in de wereld van bijzondere objecten, muzikale creaties en artistieke mensen. Zo voegen we een vleug kunst toe aan ons dagelijks leven en bekijken we de wereld door andere ogen.

Thema 3: Wereldverbeteraars

nieuwe datum op komst

We verzinnen een land. Met eigen regels en grenzen. Of zullen we net ruimte laten voor onze grenzeloze dromen en eindeloze fantasie? In ieder geval komen we steeds eenzelfde vraag tegen: hoe maken we samen de wereld?

Praktisch

• Locatie: ’t Gasthuis Wijnegem (Turnhoutsebaan 199)
• Prijs: 30 euro per thema. 80 euro wanneer je meteen voor de 3 thema’s inschrijft.
• Wie? Kinderen tussen 8 en 12 jaar

STUUR EEN MAIL INDIEN JE INTERESSE HEBT. DAN HOUDEN WE JE OP DE HOOGTE VAN DE NIEUWE DATA.