Mindset op verwondering

Door te filosoferen ga je de wereld beter begrijpen en kan je ook beter omgaan met tegenslagen en het onvoorspelbare. Maar het vraagt wel een bepaalde mindset die je kan oefenen en voeden. Die mindset vertrekt vanuit verwondering en spel.

Maar hoe vind je die verwondering als volwassene? Wat kunnen we leren van kinderen die het alledaagse en vanzelfsprekende altijd met een frisse en nieuwe blik bekijken? Deze interactieve workshop zet je verwondering opnieuw aan. Zodat ook jij opnieuw ervaart hoe je vastgeroeste patronen en sleur in je dagelijks leven kan doorbreken door eenvoudige hacks. 

Ook jij bent creatief en filosofisch!

DOELSTELLINGEN:

  • je (her)ontdekt verwondering als motor voor een interessant gesprek en meer vrolijkheid en lichtheid in je leven
  • je duikt in creativiteit en spel
  • mindset-switch: je leert uit je rol stappen van alleswetende volwassene (of leraar) en experimenteert met een open, twijfelende en niet-sturende houding die je in kleine stappen kan integreren in je eigen (klas)praktijk of thuis met je kind
  • je maakt kennis met werkvormen die verwondering stimuleren

Na dit webinar/deze vorming ben je helemaal opgeladen om de wereld door creatieve en filosofische ogen te bekijken. Je hebt geproefd van een pak werkvormen die je in je eigen praktijk kan inzetten om dagelijks verwonderd te geraken.

Dit webinar is er voor leerkrachten, ondersteuners, ouders, begeleiders, kunstenaars, educatieve medewerkers,... die zichzelf en hun omgeving willen aansteken met verwondering.

Lees alvast de 5 tips voor een portie dagelijkse verwondering!

Vorming mindset

Praktisch

VOOR WIE: deze vorming is voor teams (zorg)leerkrachten lager onderwijs, kindercoaches, professionals uit het culturele veld, de kinderopvang en het jeugdwerk.

Enkele keren per jaar organiseren we ook een WEBINAR voor alle geïnteresseerden die individueel willen meedoen. Kijk hieronder voor de data.

DUUR: 2 uur

DATA: op aanvraag. Contacteer ons om dit in te plannen.

Doe mee met het WEBINAR op:

  • dinsdag 19/10 van 19 tot 21u (online)

Je betaalt 20 euro voor een webinar vol inspiratie en activerende werkvormen zodat je helemaal open staat voor verwondering en je omgeving ermee kan aansteken.

Bij inschrijving nu, hoef je nog niets te betalen. Je krijgt enkele weken vooraf een mail met betaalinstructies en praktische informatie.