Mindset op verwondering

Door te filosoferen ga je de wereld beter begrijpen en kan je ook beter omgaan met tegenslagen en het onvoorspelbare. Maar het vraagt wel een bepaalde mindset die je kan oefenen en voeden. Die mindset vertrekt vanuit verwondering en spel.

Maar hoe vind je die verwondering als volwassene? Wat kunnen we leren van kinderen die het alledaagse en vanzelfsprekende altijd met een frisse en nieuwe blik bekijken? Dit interactief webinar zet je verwondering opnieuw aan. Zodat ook jij opnieuw ervaart hoe je vastgeroeste patronen en sleur in je dagelijks leven kan doorbreken door eenvoudige hacks. 

Dit zeggen deelnemers:

"Wat ik meeneem: werkvormen 3 stuks:-) die heel bruikbaar zijn in de klas. Fijn!!" (deelnemer M.)

Heel inspirerend. Dank je wel! Goed gevoeld hoe leuk het is om te verwonderen. Misschien wel het belangrijkste wat ik mee neem is de vrolijkheid die ik voel bij het verwonderen en het creatief denken. Ik ga het zeker veel meer inzetten bij mijn lessen. Wat zou het mooi zijn als alle leerkrachten zich meer daarop gaan richten, dan krijgen we een wereld vol vrolijke kinderen." (deelnemer L.)

Dit mag je verwachten:

  • je (her)ontdekt verwondering als motor voor een interessant gesprek en meer vrolijkheid en lichtheid in je leven
  • je duikt in creativiteit en spel
  • mindset-switch: je leert aandacht te hebben voor momenten en situaties waarin je je vastgeroeste geest kunt uitdagen
  • je maakt kennis met werkvormen die verwondering stimuleren

Na dit webinar ben je helemaal opgeladen om de wereld door creatieve en filosofische ogen te bekijken. Je hebt geproefd van een pak werkvormen die je in je eigen praktijk kan inzetten om dagelijks verwonderd te geraken.

Lees alvast de 5 tips voor een portie dagelijkse verwondering!

Vorming mindset

Praktisch

VOOR WIE: dit webinar is er voor (zorg)leerkrachten lager onderwijs, kindercoaches, professionals uit het culturele veld, de kinderopvang en het jeugdwerk, maar ook ouders en iedereen die zichzelf en hun omgeving willen aansteken met verwondering.

WANNEER:

  • donderdag 27/01/2022 van 19 tot 21u (online)
  • zondag 6/03/2022 van 10 tot 12u (online)

Je betaalt 25 euro voor een webinar vol inspiratie en activerende werkvormen zodat je helemaal open staat voor verwondering en je omgeving ermee kan aansteken.