Lesmap StART with ART: inspiratie voor secundair onderwijs

startwithart

Geïnspireerd op de kunstwerken uit haar collectie wil Mu.Zee je triggeren om samen met je leerlingen te kijken naar kunst, telkens vanuit jouw vak. Gebruik de StART with ART als scheurkalender, pauze in je les, een zijsprong of als nieuwe invalshoek.

Vakoverschrijdend

Onder de noemer StART with ART heeft Mu.ZEE 14 korte filmpjes samengesteld die aansluiten bij de nieuwe, culturele, vakoverschrijdende sleutelcompetenties voor het secundair onderwijs. In elk filmpje wordt één vak uitgelicht en verbonden met één of twee kunstwerken uit de collectie van Mu.ZEE. Heel speels en toegankelijk, in de taal van de jongeren, maar toch diepgaand, met aandacht voor maatschappelijke reflectie. Ieder filmpje sluit af met een opdracht voor de leerlingen.

Ga eens op verkenning door de website van Mu.Zee

Combi met filosoferen

Ik werd helemaal geïnspireerd door de lesmap en een beeld van Philip Aguirre y Otegui. Dus vind je hieronder een aantal filosofische vragen die je kan gebruiken voor een goed gesprek.

Ze horen bij het beeld De matrasdrager van waarover je in de lesmap een filmpje, een woordje uitleg van de kunstenaar en een te gekke opdracht vindt.

  • Vlucht je van iets weg of naar iets toe?
  • Waar hoor je thuis?
  • Wat of wie zou je nooit kunnen achterlaten?
  • Wanneer ben je een vluchteling?
  • Bestaat er zoiets als een nieuw begin?
  • Doen nationale grenzen ertoe?

Filosoferen en cultuureducatie, het blijft een fijne combi!

Denkkaravaan ondersteunt organisaties die hun publiek dichter bij kunst wil brengen. Wij stimuleren publiek om te kijken, te ervaren, te leren, te beleven, te spelen. Contacteer ons als je graag wil samenwerken.