"Je hersenen denken meer na dan je hoofd"

05-09-2017, INSPIRATIE

Dit bedacht een jongen tijdens één van de workshops filosoferen het voorbije weekend. Het werden sessies met diepe gedachten, vrolijke fantasieën en feestelijke energie van veel kinderen. Heerlijk om mee aan de slag te gaan.

Want als onze hersenen meer nadenken dan ons hoofd, denkt ons hoofd dan ook na? Kan je teveel denken? Kan je hoofd te klein worden? Hoe weten je hersenen wat ze moeten denken?

Maar we onderzochten ook of de Eiffeltoren nu meer of minder kunst was dan een schilderij van Monet. Is een gebouw wel kunst? En er werden wel meer dan 30 vragen aan een bloemkool gesteld! Mijn favoriete blijft toch: "Ben jij een jongen of een meisje?" En ook "Waarom ben jij hier?"

En tijdens een spel vol beweging in de ruimte, kwam de vraag aan bod of je altijd naar je ouders moet luisteren. Niet altijd, zo bleek. Want "soms moet je je eigen gang gaan om iets nieuws te doen. Je zal ook nooit samen met je mama en papa je echtgenoot vinden.".

Een pak vragen liggen dus te wachten voor de workshops in Wijnegem en Lint die eind september starten. Er zijn nog een paar plekjes vrij! Info op  www.denkkaravaan.be/workshops/