Zo wordt je kind een zelfstandig en creatief denker

Help! Mijn kind stelt zoveel vragen

Proficiat. Dan heb jij de sleutel voor permanente verwondering in huis. Maar wist je ook dat die verwondering de motor kan zijn voor goede gesprekken met kinderen? Die hoeven niet altijd over levensvragen te gaan, maar zetten wel aan tot nadenken over jezelf en de wereld.

Er gebeurt iets magisch wanneer je uit de rol van expert stapt als ouder en meegaat in de verwondering van kinderen. In dit artikel geef ik je hiervoor enkele tips. Want je hoeft echt niet geschoold te zijn om met je kind een boeiend gesprek te voeren. Wil je toch een startpunt en wat houvast? Gebruik dan ons filosofeerspel Vragenvulkaan!

Eigenwijs zijn thuis. Met Vragenvulkaan!

Samen met je kind de wereld op een nieuwe manier onderzoeken en je eigen wijsheden ontdekken? Vragenvulkaan is een filosofeerspel op maat van kinderen. Het werd speciaal ontwikkeld voor kinderen en begeleiders die geen achtergrond of opleiding in het filosoferen hebben. Het biedt leerkrachten en ouders veel inspiratie en houvast om met kinderen betere en leukere gesprekken aan te gaan​.

Kinderen welkom

Denkkaravaan helpt je om het denken van je kind te stimuleren. Wij organiseren lessenreeksen, workshops en vakantiekampen na schooltijd waar kinderen ruimte krijgen voor wat er in hun hoofd omgaat. Kinderen bloeien open wanneer hun vragen en gedachten ernstig worden genomen en ze die autonomie en gelijkwaardigheid ervaren. Daarom is filosoferen zo leuk.

EN DAAROM GAAT DENKKARAVAAN VOOR VEEL:

  • Plezier: wij geven kinderen de noodzakelijke ruimte voor verwondering en denkplezier
  • Spel: onze speelse aanpak en ons prikkelend materiaal motiveren kinderen om verder te denken en te kijken dan hun neus lang is.
  • Creativiteit: we oefenen met opdrachten waarbij kinderen leren denken in mogelijkheden en verschillende perspectieven ontdekken
  • Denk- en zelfvertrouwen: wij creëren een veilige en stimulerende omgeving waar zelfinzicht en veerkracht kan groeien.

Ons aanbod

Gratis Downloads : Kleine prikkels om te proeven van filosoferen. Hapklaar en direct inzetbaar.

Vragenvulkaan: Het prijswinnend filosofeerspel op maat van kinderen dat speelt met ideeën en inspiratie bevat voor heel veel filosoferen.

Filoplaneet: Onze filosofeerclub voor kinderen tussen 8 en 12 jaar.

Filosofeerkampen: Een mix van denken, spelen, praten en creatief bezig zijn rond een thema.

 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief of volg ons op Facebook en Instagram voor het laatste nieuws. Of verdwaal eventjes op onze blog, waar we inspiratie met jou delen!