Zo wordt je kind een zelfstandig en creatief denker

Help! Mijn kind stelt zoveel vragen

Proficiat. Dan heb jij de sleutel voor permanente verwondering in huis. Maar wist je ook dat die verwondering de motor kan zijn voor goede gesprekken met kinderen? Die hoeven niet altijd over levensvragen te gaan, maar zetten wel aan tot nadenken over jezelf en de wereld.

Er gebeurt iets magisch wanneer je uit de rol van expert stapt als ouder en meegaat in de verwondering van kinderen. In dit artikel geef ik je hiervoor enkele tips. Want je hoeft echt niet geschoold te zijn om met je kind een boeiend gesprek te voeren.

Kinderen welkom

Denkkaravaan helpt je om het denken van je kind te stimuleren. Wij organiseren lessenreeksen, workshops en vakantiekampen na schooltijd waar kinderen ruimte krijgen voor wat er in hun hoofd omgaat. Kinderen bloeien open wanneer hun vragen en gedachten ernstig worden genomen en ze die autonomie en gelijkwaardigheid ervaren. Daarom is filosoferen zo leuk.

EN DAAROM GAAT DENKKARAVAAN VOOR VEEL:

  • Plezier: wij geven kinderen de noodzakelijke ruimte voor verwondering en denkplezier
  • Spel: onze speelse aanpak en ons prikkelend materiaal motiveren kinderen om verder te denken en te kijken dan hun neus lang is.
  • Creativiteit: we oefenen met opdrachten waarbij kinderen leren denken in mogelijkheden en verschillende perspectieven ontdekken
  • Denk- en zelfvertrouwen: wij creĆ«ren een veilige en stimulerende omgeving waar zelfinzicht en veerkracht kan groeien.

Ons aanbod

Kijk in de agenda wanneer er workshops staan gepland die open staan voor het grote (en kleine) publiek.

Gratis Downloads : Kleine prikkels om te proeven van filosoferen. Hapklaar en direct inzetbaar.

Challenge: Met de opdrachten, denkvragen en weetjes over natuur uit de filosofeer challenge, zijn je kinderen uuuuuuren zoet.

De filosofeerkaarten Vragenvulkaan zijn opnieuw beschikbaar! Een handig setje met 36 kaarten vol gekke vragen, leuke opdrachten en prikkelende beelden. Voor gesprekjes aan de keukentafel, voor het slapengaan of op een andere plek.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief of volg ons op Facebook en Instagram voor het laatste nieuws. Of verdwaal eventjes op onze blog, waar we inspiratie met jou delen!