Filosofeer challenge

EDUCATIEF MATERIAAL

Daag je denken uit!

Vind jij de natuur soms ook zo eigenaardig? Denk jij dat de mens een dier is?Tijd om een frisse wind door je gedachten te laten waaien met de filosofeer challenge over de natuur! Ideaal materiaal om je kinderen op een speelse manier uit te dagen en te oefenen op denken, in plaats van kennen.

Hoe werkt de challenge?

In 9 kleine etappes leer je stilstaan bij de eigenaardigheden van mens, dier en natuur:

  • Waarom verandert een boskikker in een ijsje tijdens zijn winterslaap?
  • Wordt het tijd dat kippen rechten krijgen?
  • Zwemt er binnenkort meer plastic in de zee dan vis?

Elke etappe begint met een weetje of korte opdracht die je prikkelt om verder te ontdekken. Dan volgen enkele filosofische vragen waarover je samen kan nadenken. Bij elke etappe ga je ook iets doen: bewegen, schrijven, bedenken, ...

Voor thuis of in de klas

Thuis: kinderen vanaf 6 jaar kunnen de opdrachten alleen of samen met broers, zussen en hun ouders doen. Met de opdrachten, denkvragen en weetjes zijn ze uren zoet!

In de klas: De challenge is een ideale aanvulling op natuurthema's. Je kan met één etappe een lesuur vullen, maar het materiaal ook opsplitsen of modulair inzetten. Je zet je leerlingen op een andere manier aan het denken en activeert hen door originele doe- en denkopdrachten. Ook heel geschikt voor plus- of kangoeroeklassen of in je OKAN-klas.

Wat mag je verwachten?

Het materiaal bestaat uit een poster met 9 filosofische vragen over mens en natuur en een bundel met denk- en doe-opdrachten. Het geheel is mooi en speels vormgegeven op A4-formaat. De poster kan je zelf afdrukken en aan de muur hangen. Wedden dat je kinderen na een tijdje zelf met vragen komen?

Een voorsmaakje van de inhoud en opdrachten kan je op de Instagrampagina van Denkkaravaan vinden.

Nu te koop!

Koop de filosofeer challenge door een mail te sturen naar hallo@denkkaravaan.be. De PDF kost slechts 9 euro en wordt je per mail bezorgd na betaling.