Filosofeerkampen

5 dagen verwondering voor jonge denkers

Tijdens de filosofeerkampen dompel je jezelf een week onder in filosofische gedachten, grote vragen, denkspelletjes en leuke gesprekken. Elke dag onderzoeken we op een speelse manier boeiende vragen en leren we met andere ogen naar de wereld kijken.

De kampen zijn een mix van denken, spelen, praten en creatief bezig zijn rond een filosofisch thema. Met je hoofd, maar ook met je handen, voeten en ogen. En met een kleine groep even nieuwsgierige kinderen.

Kampen website_v2

Zomerkamp 2021

23 tem 27 augustus 2021 voor kinderen geboren in 2013-2012-2011-2010-2009

Ja! Katrin (van Denkkaravaan) en Kathrin (van Gedachtenweverij) hebben een plan! Dit jaar bundelen we onze krachten en organiseren we samen een filosofeerkamp. Tijdens de Maand van de Filosofie stond DE NATUUR centraal en daarover kan je blijven nadenken, dus dat wordt alvast ons thema.

Als rode (of liever: groene) draad kozen we het boek 'De eik was hier' van Bibi Dumon Tak. Een prachtig boek over een oude eik die vroeger tussen andere bomen stond, maar nu eenzaam in het midden van een drukke snelweg staat. Af en toe krijgt hij bezoek van een gaai die op één van zijn takken komt zitten. Aan die vogel vertelt de eik zijn verhaal. Je leest meer over dit boek in dit blogbericht. En als cadeautje krijgt elke deelnemer een eigen exemplaar!

Tijdens dit kamp ontdekken we wat natuur voor mensen betekent en wat mensen betekenen voor de natuur. Waar begint de natuur? Is de natuur aan het verdwijnen? Gaan we te snel of net te traag? Heeft de natuur recht op rechten?

We maken 5 dagen de tijd voor gesprekken, denken, onderzoeken, vragen stellen, tekenen, lezen, spelen, wandelen, plezier maken en heel veel verwondering. Hopelijk is dat genoeg!

 

Praktisch

  • Locatie: Zaal Zevenbunder, Kasteellei 104b, 2110 Wijnegem
  • van 23 augustus tot en met 27 augustus
  • telkens van 9u30-15u30
  • max. 12 deelnemers
  • prijs: 120 euro per deelnemer (broers en zussen krijgen 10 euro korting)
  • meebrengen: schrijfgerief, gezonde tussendoortjes, lunch, hervulbare drinkfles
  • elke deelnemer ontvangt een exemplaar van het boek 'De eik was hier' van Bibi Dumon Tak!
  • Katrin en Kathrin zijn ervaren gespreksleiders en nemen kinderen op speelse wijze mee in vrolijke verwondering en de wijde wereld van het denken