Expeditie filosofie

Maandelijkse workshops vol spel en filosofie

Ga mee op expeditie!

Expeditie filosofie zijn maandelijkse workshops voor kinderen die:

  • nieuwsgierig zijn en graag vragen stellen
  • houden van boeken en verhalen
  • het zalig vinden om samen te denken, te praten en te luisteren
  • zichzelf, de wereld en het leven beter willen begrijpen

Wat we doen:

We duiken in een zalig voorleesverhaal, graven naar vragen, tuimelen over gedachten en springen naar andere gezichtspunten. Maar we leven ons ook uit in creatieve opdrachten en spel. En nemen heel veel tijd om goed te kunnen kijken, luisteren, praten en denken

Alle kinderen kunnen op expeditie

Expeditie filosofie is een aanrader voor kinderen tussen 7 en 10 jaar die hun nieuwsgierigheid naar de wereld niet kunnen bedwingen. Je kind hoeft dus helemaal geen ervaring te hebben in wat dan ook.

De ervaring leert dat kinderen het zalig vinden om in een workshop samen met anderen vragen te stellen en stil te staan. Hun hoofd lucht er van op!

We werken in een kleine groep zodat iedereen gehoord en gezien kan worden.

Elke expeditie een ander thema

Zondag 6 maart 2022: Welkom thuis (GEANNULEERD)
  • We zoeken uit of thuis een plek of een gevoel is en wat het betekent om je welkom te voelen. Waar voel jij je het meest thuis?
Zondag 3 april 2022: Vriendschap, wat is dat?
  • Wat betekent het om iemands vriend te zijn? Bestaan er ‘gewone’ en ‘speciale’ vrienden? Kan je vriendschap meten? We zoeken uit wat vriendschap nu eigenlijk echt is.
Zaterdag 14 mei 2022: Geluk
  • Zit geluk overal? Zijn er plekken waar geluk niet komt? Moet je gelukkig zijn? We onderzoeken vandaag grote en kleine (on)gelukjes.
Zaterdag 11 juni 2022: Op reis!
  • Kan je reizen naar je tuin of moet je er de trein of de auto voor nemen? Hoelang kan je reizen? Moet je ver gaan om de wereld te zien? We zoeken uit of je een huismus of wereldreiziger bent en hoe je vanuit je luie zetel kan reizen.

Praktisch:

Locatie: Studio DNA, Zandstraat 2, 2980 Zoersel

Uur: telkens van 15u30 tot 17u30

Een expeditie kost 30 euro. Je schrijft in voor één, twee of meerdere expedities.

TIP: Wil je zelf ontdekken hoe je de (levens)vragen van je kind kan omarmen en leuke gesprekjes kan voeren? Ik vertel je er alles over tijdens de lezing 'Help, mijn kind stelt zoveel vragen!'.