Appeltaart, een ladder en een zwempartij. Denkkaravaan leest: Een dag met vrienden (4+)

Wasbeer verveelt zich (en er komt ook een beetje verdriet bij kijken) en wat helpt dan? Appeltaart bakken! Maar Wasbeer heeft geen eieren dus gaat hij naar Vos. Vos heeft kippen, dus ook eieren. Maar Vos is zijn dak aan het repareren en kan er niet goed bij. Dus gaan ze op pad naar Das want die heeft alles, dus ook wel een ladder. Das piekert over een kruiswoordpuzzel en Wasbeer, Vos en Das denken dat Beer hem wel kan helpen. Gelukkig wijst Kraai de weg naar Beer.

Een dag met vrienden is een heerlijk eenvoudig en lief prentenboek. Als lezer wandel je vanzelf mee met de vijf vrienden in dit stapelverhaal. Elk van de dieren draagt bij tot het slagen van de dag. Een zonnige dag, frisse zwempartij, klusjes die traag worden afgewerkt en dan samen appeltaart eten. Wat is er mooier dan samenzijn met vrienden?

Waechter heeft maar een paar pagina’s nodig om een sfeervol verhaal te vertellen dat je met een warm gevoel achterlaat. Een aanrader door het spel met ritme en herhaling én de knusse tekeningen vol detail. Een dankbaar boek om opnieuw en opnieuw voor te lezen.

TIP:

Als je het boek een eerste keer voorleest, kan je dankbaar gebruik maken van de vraag ‘Wat denk je dat er nu zal gebeuren?’. Laat kinderen voorspellen, dat vinden ze heel erg fijn en het zorgt ervoor dat ze zelf actief gaan nadenken en ervaren hoe een verhaal wordt opgebouwd.

Een dag met vrienden (4+)

Philip Waechter (tekst en ill.)  |  J.P. de Keizer (vert.)  |  ISBN 9789021684147  |  ploegsma

Met dank aan Uitgeverij ploegsma voor het recensie-exemplaar.

Denk je bij het aankopen van die fijne kinderboeken ook aan de lokale handelaar? Bestel je boek bij een boekhandel via Confituur Boekhandels, Standaard Boekhandel of de vele kleine gespecialiseerde boekhandelaars dichtbij huis.