NIEUW: Ons doe- en doordenkboek op de shortlist van de Berrie Heesen Prijs 2023!

Denkkaravaan en De Denkschool maken een geweldig doe- en doordenkboek vol filosofische vragen, puzzels en grappen

 

ONLINE BESTELLEN KAN HIER

 

De Berrie Heesenprijs wordt elke twee jaar uitgereikt. De prijs gaat naar het beste initiatief om kinderfilosofie op de kaart te zetten. De prijs wordt dit jaar op 11 november uitgereikt op de Dag van de Filosofie en WIJ STAAN OP DE SHORTLIST!

Op een mooie dag kregen wij, Caroline, Katrin en Mirjam, het boek De dag dat de zee weg was van Awee Prins in handen. We diepten de schat aan filosofische vraagstukken op én werkten ze uit in aantrekkelijke opdrachten. Hoe weet je waar je bent? Moet elke wedstrijd een winnaar hebben? Kun je met fantasie een olifant worden?

Het resultaat is een geweldig doe- en doordenkboek vol filosofische vragen, puzzels en opdrachten voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Het boek van Awee Prins kan je erbij gebruiken, maar het hoeft niet.

 

Hier een voorproefje voor alle mensen vanaf 7 jaar:

In het boek De dag dat de zee weg was wonen er wasberen in de wasmachine. Dat heeft de schrijver van het boek goed bedacht he? Of vind jij het eigenlijk heel gek dat er wasberen in de wasmachine wonen? Gek of niet, vreemd of niet, nu mag jij net als de schrijver van het boek, erop los fantaseren.

  • Welk dier kan er volgens jou in een haardroger wonen?
  • En welk dier in een koptelefoon?
  • En in een stofzuiger?
  • En hoe weet je dat eigenlijk?

Welke gedachten zouden deze apparaten jou kunnen sturen? Schrijf die gedachten op. Zou je naar de apparaten luisteren? Waarom wel? Waarom niet?

 

We zijn superenthousiast dat we met dit project op de shortlist staan, want het is natuurlijk onze droom om zoveel mogelijk kinderen plezier te laten beleven aan filosoferen. Het boek is zo gemaakt dat je het moeiteloos kan inzetten thuis of in de klas. De opdrachten werden gerangschikt per leeftijd en gaan van 6 tot en met 12 jaar.

We bieden dit doe- en doordenkboek aan in PDF-vorm (86 pagina’s).  Heb je interesse in de bundel? Je kan het online bestellen via mijn webshop.

Auteurs: Caroline van Twillert (De Denkschool), Katrin Laureyssens (Denkkaravaan), Mirjam Poolster (De Denkschool)

Opmaak en illustraties: Tessa Van den Broek