Emoties herkennen. Denkkaravaan leest: De bal (2+)

Een kindje is verrast wanneer het een bal krijgt als cadeau en trots wanneer het de bal over het huis trapt. Maar de bal maakt hem ook jaloers of verdrietig.

In dit eenvoudig kartonboekje worden emoties benoemd en verbeeld. Kleurrijke tekeningen maken duidelijk over welke emotie het gaat: het kindje kijkt bang of geschrokken, heeft een trotse blik of is teleurgesteld. Peuters zullen zeker de situaties herkennen: thuis aan de tafel een cadeau openmaken, kinderen spelend in het park of proberen een bal goed te vangen. De emotie wordt ook telkens in grote letters bij de prent gezet en de bal vliegt, rolt of stuitert als een rode draad door het boek.

Een stevig boekje met originele insteek en mooie prenten. Mooi dat je met dit boekje even kan stilstaan bij gevoelens en je kind woorden kan geven voor wat het voelt.

De bal (2+)

Joukje Akveld (tekst)  |  Myriam Berenschot (ill.)  |  ISBN 9789025776503  |  Gottmer

Met dank aan L&M Books en Gottmer voor het recensie-exemplaar.

Denk je bij het aankopen van die fijne kinderboeken ook aan de lokale handelaar? Bestel je boek bij een boekhandel via Confituur Boekhandels, Standaard Boekhandel of de vele kleine gespecialiseerde boekhandelaars dichtbij huis. Ook op filosovaardig.nl. vind je heel veel filosofieboeken en -materialen.