Workshop rond hoop

We nodigen iedereen uit om mee te denken over hoop en toekomst. Welke wens staat er op jouw nieuwjaarsbrief? Heb je dromen voor 2021? Kan hoop helpen om een betere wereld te creƫren? Is hoop een keuze?

Je verzamelt gezellig rond het scherm. Denk er gerust een knisperend haardvuur en warme chocolademelk bij. We gaan samen op avontuur: een mix van creatieve opdrachten, kunst kijken, praten en denken. Centraal staat een eeuwenoude vraag: Wat mogen we hopen?

 

Filoplaneet extra hoop - rond

Hoe werkt het?

Voor (groot)ouder(s) en hun (klein)kinderen, peters en meters, adoptievaders en -moeders, pleegouders en andere wezens op zoek naar zin en verbinding.

De opdrachten zijn zo uitgewerkt dat iedereen vanaf 6 jaar mee kan doen. Ook jongeren zijn meer dan welkom. Geen ander menselijk gezelschap in de buurt? Natuurlijk kan je ook meedoen als je alleen bent.

We wisselen uit met anderen en praten in ons eigen gezin. Je hoeft helemaal geen ervaring te hebben met filosoferen, maar een open geest en zin in een speels avontuur zijn meegenomen.

 

De opbrengst van dit evenement gaat integraal naar Plan International. Ik ben al jaren Plan Ouder en geloof rotsvast dat de wereld van morgen begint bij de kinderen van vandaag. Jouw bijdrage geeft kwetsbare kinderen en jongeren de kans om naar school te gaan, om te beslissen of, wanneer en met wie ze trouwen en kinderen hebben, om een leidende rol te spelen in veranderingen in de samenleving en zich vrij van angst en geweld te ontplooien. De nieuwe campagne focust op meisjes, omdat Plan verandering wil brengen in het systematisch discrimineren van meisjes in meer dan 70 landen.

Praktisch

 

Wil je eens proeven van wat goede gesprekken tussen generaties kunnen teweegbrengen, dan is dit je kans. De sessie eindigt met een opdracht die je aansluitend aan de workshop kan doen, offline. Reken dus een kwartiertje extra zodat je nog volop kunt nagenieten.

  • wanneer: woensdag 30 december 18u30-19u30
  • vrije bijdrage per gezin/bubbel/clan/scherm - de opbrengst gaat volledig naar het goede doel (Plan International). Je kan via dit crowdfunding platform doneren: www.superplan.be/nl/workshop-over-hoop
  • Een dag voor de workshop ontvang je per mail een link met instructies. We werken met ZOOM. Je hebt enkel een laptop of tablet nodig en een goede internetverbinding.

Al eens opwarmen in je huiskamer? Ontdek het fantastische filosofeerspel Vragenvulkaan!