Filoplaneet

VRIJE TIJD

Terug naar het overzicht

Wil je de wereld beter begrijpen? Zitten er meer vragen in je hoofd dan er sterren zijn aan de hemel? Geraak je soms de weg kwijt tijdens het denken?

Dan kan je terecht bij de Filoplaneet. Wekelijks kom je online samen met leeftijdsgenoten om de wereld om je heen te onderzoeken. We kijken net als astronauten vanop een afstand of net van heel dichtbij naar onze ideeën. Zo ontrafelen we samen grote vragen en leren we kritisch en creatief denken.

Een heuse filosofeerclub dus waar je je kan onderdompelen in levendige gesprekken en plezier maakt met bizarre of creatieve vragen.

 

Activiteit website_3

Hoe werkt het?

De sessies worden begeleid door een ervaren gespreksleider en zijn toegankelijk voor alle kinderen. Ervaring met filosoferen is dus niet nodig. Spel, verwondering en denken staan centraal. Elke Filoplaneet bestaat uit 4 sessies van 50 minuten.

Praktisch

 

  • prijs: 32 euro voor 4 sessies
  • online via ZOOM
  • kinderen tussen 8 en 12 jaar
  • minimum 6 – maximum 12 deelnemers
  • Woensdagen van 13u30 tot 14u20
  • OPROEP: we zouden heel graag een 2e groep opstarten bij voldoende interesse op zondagen van 16u30 tot 17u30. Stuur me een mail indien je hiervoor interesse hebt!

Ouder dan 12 en toch meedoen? Geef je thuisonderwijs en wens je dit in je planning op te nemen? Krijg je een groepje bij elkaar om op een andere dag te filosoferen? Laat het me weten, dan zoeken we samen naar mogelijkheden.

Contacteer ons Schrijf je in op de nieuwsbrief VOLG ONS OP FACEBOOK