Voor kinderen

“Ik was verbaasd dat we gingen filosoferen over het thema ‘twijfelen’. Daar had ik nog nooit bij stilgestaan. Maar ik ben wel blij dat ik heb meegedaan, want nu zie ik dat twijfelen iets heel ingewikkelds is.” (deelnemer, 12 jaar)

“Tijd heeft misschien wel meer betekenissen dan wat iemand weet en daar kom je niet zo gemakkelijk achter.” (deelnemer, 11 jaar)

De Denkkaravaan hoopt zoveel mogelijk kinderen aan het filosoferen te brengen. Laagdrempelig, toegankelijk en speels. Want filosoferen is leuk en verwondering is overal!

Heb jij ook een nieuwsgierig aagje in huis? Kijk dan eens in het aanbod workshops. Je vindt er vast ééntje waar je kind zich in kan uitleven.

Ook een warme uitnodiging voor leerkrachten, opvoeders, programmatoren, organisatoren, .. om het aanbod te ontdekken en zo meer plekken te creëren waar denken en vragen stellen mag. Uiteraard kan er altijd een aanbod op maat worden uitgewerkt.

Workshops:

Wekelijks: in een kleine groep komen we wekelijks samen om vragen te stellen over de wereld en antwoorden te onderzoeken. (Wijnegem – 1 uur/week)

Maandelijks (FiloFans): nieuwsgierige kinderen denken elke maand na over een ander  thema. We sluiten af met een creatieve opdracht. Je kan 1 keertje komen of elke maand opnieuw als je er geen genoeg van krijgt. (Borgerhout – 1,5u/maand)

Evenementen: soms is de Denkkaravaan te gast op evenementen. Check de kalender om te zien waar en wanneer!

In het najaar van 2017 organiseerde de Denkkaravaan een reeks van 5 workshops in Lint en Wijnegem. Benieuwd hoe dat ging? Je leest er meer over in de blogberichten.